Dit artikel bevat 14 bewezen tips voor meer organisch verkeer naar je website.
Ik heb het artikel verdeeld in vijf onderwerpen. Als je mijn tips volgt dan is er eigenlijk niks aan de hand, dan scoor je organisch en krijg je meer bezoekers naar je site. Let er wel op dat je bij al je online marketing activiteiten rekening houdt met mobiel. Zowel bij SEO, bloggen, links en content marketing speelt de smartphone een belangrijke rol.
Mocht je het allemaal niet zelf willen doen dan mag je ook een SEO training bij me komen volgen.
Dit zijn de onderwerpen:
Zoekmachine optimalisatie voor meer verkeer naar je site
Zoekmachine optimalisatie betekent hoger scoren in Google op bepaalde zoekwoorden met je webpagina’s. Als je hoog staat in Google dan levert je dat veel traffic en waarschijnlijk ook business op. Er zijn veel tips in omloop om hoger in Google te komen. Hier vind je er een aantal om je bezoekersaantallen te verhogen.
Doe zoekwoordenonderzoek door de zoekwoorden van je concurrenten te achterhalen.
Zoekwoordenonderzoek is het vinden van woorden die traffic naar je website opleveren of het is het inschatten hoeveel opbrengsten er binnenkomen als er wordt gericht op bepaalde zoekwoorden.
Doe dit met Übersuggest. Zodra je de zoekwoorden van je concurrent weet schrijf je relevante content over dezelfde zoekwoorden/onderwerpen.
Probeer altijd betere content te schrijven dan je concurrent. Zo wordt je kans groter op een hoge positie in Google. Ben je nog op zoek naar een goede SEO tekstschrijver? Neem dan even contact met me op.
Doe dit onderzoek als volgt. Typ de domeinnaam in:
Klik op ‘Keywords’. Je ziet nu de zoekwoorden van je concurrent.
Bij dit soort zoekwoordenonderzoek vind je vaak zoekwoorden waar je nog niet eerder aan hebt gedacht.
Schrijf goede title tags
De title tag is de titel van een webpagina die niet op de pagina staat. Deze titel bevindt zich in het dakje van de browser.
De title tag is belangrijk om hoog te scoren in Google en is dus ook belangrijk voor veel traffic.
Enkele tips voor een goede title tag:
- Plaats je zoekwoorden in de title tag.
- Test de lengte van de title tag in de Yoast plugin
- Als het kan hou hem kort, mensen klikken vaker op korte title tags
Doe zoekwoordenonderzoek en vind extra trefwoorden met Keywords everywhere.
Keywords Everywhere is een Google Chrome extensie die makkelijk te installeren en te gebruiken is.
Zodra je een zoekopdracht in Google uitvoert krijg je een lijst met alternatieve zoekwoorden plus aantallen en kosten per click te zien die je kunt gebruiken voor je zoektermenonderzoek.
Let wel: neem de aantallen met een korreltje zout, ze zijn slechts een indicatie.
Een voorbeeld hoe dat eruit ziet vind je in deze screenshot:
Content marketing
Content Marketing is een vorm van marketing waarbij de beste content wordt ingezet voor branding, meer klanten of meer omzet. Content Marketing is een begrip dat wordt gebruikt in de online wereld. Het is belangrijk voor SEO.
Schrijf lange lijstpagina’s met veel informatie
We kennen allemaal wel de 20 tips of 99 tips artikelen. Je leest ze, bookmarkt ze en stuurt ze zelfs naar vrienden omdat het zo interessant is. Google heeft tegenwoordig de ‘intelligentie’ om dit soort kwalitatieve content te honoreren en hoog te laten scoren in de organische resultaten. Voor de schrijver van deze artikelen is dat een mooie winst. Deze artikelen kun jij ook schrijven voor jouw website.
Mijn pagina ‘64 tips om gratis meer bezoekers naar je site te trekken’ levert maandelijks veel organische bezoekers op naar mijn site. Daarnaast heb ik nog een paar andere lijstpagina’s op mijn website die het goed doen.
Lange lijstpagina’s werken heel goed. Zowel voor Google als voor gebruikers.
Schrijf pagina’s voor meerdere steden waar je actief bent of actief wilt zijn
Dit is een veel gebruikte commerciële content-tactiek. Je bent in Google beter vindbaar in bepaalde steden als je er een goede SEO geoptimaliseerde pagina over schrijft. Dit vergroot je bereik, business en het verkeer naar je website.
Ben je actief in meerdere steden dan is deze tactiek, hoewel al veel gebruikt, een zeer waardevolle.
Deze tactiek is ook toe te passen in kleine steden en dorpen waar je eventueel actief bent.
‘Revamp’ oude content op je website en zet er een updatedatum bij
Google en gebruikers houden van verse content. Zorg daarom dat je je oude artikelen regelmatig update’t met de nieuwste informatie. Plaats ook voor je bezoekers een updatedatum in de titel. Zo worden bezoekers geattendeerd op versheid en zien ze hoe serieus jij je content benadert.
Bij branches waar up-to-date informatie essentieel is kan het opschonen en actueel maken van content veel organische traffic opleveren.
Transformeer of hergebruik je content voor meer bezoekers
Content-transformatie is niets anders dan het transformeren van het contentformaat.
Bijvoorbeeld: je converteert een blogartikel in een E-book, infographic, podcast of Youtube video.
Bijvoorbeeld: dit artikel is afkomstig van een E-book dat ik ooit op mijn website heb gehad. Ik kopieer het, pas het aan en kan het meteen publiceren.Dit bespaart tijd en zorgt waarschijnlijk voor een bak aan organische bezoekers.
Onderzoek de beste pagina’s van je concurrenten en verbeter…
Wil je zien welke pagina’s van je concurrent het meeste organische bezoekers krijgen.
Übersuggest is een gratis tool om dit te onderzoeken. In Übersuggest: typ de domeinnaam in de tekstbox en ga naar ‘toppagina’s’. Je krijgt nu een lijst met de beste pagina’s van je concurrent. In deze lijst vind je ook het geschatte bezoek van de URL. Dat is superwaardevolle informatie.
Zodra je de beste pagina’s van je concurrent weet kun jij deze pagina ook maken. Alleen, veel beter geschreven en meer uitgediept. Dit gaat je dan vast en zeker meer organische bezoekers opleveren.
Bloggen
Een blog is een deel van een website waarop artikelen worden gepubliceerd. Deze artikelen hebben verschillende doeleinden. Blogartikelen zijn er om websitebezoekers tips te geven, verhalen te vertellen en om ze te up to date te houden.
Ga gastbloggen op gerenommeerde sites in jouw vakgebied en plaats een link onderin het artikel naar jouw website.
Door gastblogs te schrijven genereer je bekendheid bij de bezoekers van een andere site. Bezoekers lezen het artikel en komen in aanraking met jou. Plaats een link naar je website onderin het artikel. Op die manier kunnen mensen makkelijk naar jouw website navigeren.
Hieronder vind je een voorbeeld van een gastblog dat ik ooit heb geschreven met een link onderin het artikel.
Plaats een link bovenin het gastartikel naar je site voor bezoekers die niet je hele artikel lezen.
Sommige mensen lezen niet je hele gastartikel. Een link bovenin zorgt dat ze sneller doorklikken naar jouw website. Je kunt zelfs je hele bio bovenin het gastartikel zetten. Dat zorgt ervoor dat bezoekers je leren kennen en nog sneller klikken naar je site.
Accepteer gastblogs op je eigen website.
Iemand die een gastblog schrijft voor jouw website promoot dit vaak op social media. Dit betekent dan hun netwerk bekend wordt met jouw website. Zelf accepteer ik ook wel eens gastblogs op mijn website en dit levert mij een leuk aantal bezoekers op per maand.
Om niet iedereen op je blog toe te laten kun je selectiecriteria hanteren. Stel bijvoorbeeld voor een gastblog als eis dat iemand een minimaal aantal volgers op social media moet hebben. En dat hij het gastartikel deelt binnen zijn netwerk.
Links
Een link naar een website wordt door Google gezien als een stem voor een website. Vroeger waren links het allesbepalende onderdeel van het Google algoritme (om hoog te scoren). Nu is dat minder, maar dat betekent niet dat links onbelangrijk zijn. Links tellen nog steeds mee om meer verkeer te behalen, alleen niet meer zoveel.
Uitleg over linkbuilding valt buiten de scope van dit artikel. Het volstaat te zeggen dat links belangrijk zijn voor Google en voor websiteverkeer.
Vraag om kwalitatief goede links naar je website van sites in jouw vakgebied.
Voorbeelden:
- Schrijf een gastblog
- Vraag een vermelding op hun partnerpagina
- Word lid van beroepsverenigingen en ondernemersverenigingen.
Een kwalitatief goede link moet aan veel eisen voldoen. Voor dit e-book volstaan drie eisen:
- Gebruikers moeten erop klikken
- De link moet relevant zijn
- Google moet de link positief waarderen
Vooraf is het moeilijk te bepalen of mensen gaan klikken en of Google de link waardeert. Wat je wel met het blote oog kunt bepalen is de relevantie van de link.
Probeer dus zoveel mogelijk relevante links te realiseren van andere websites.
Gebruik Similar Web om meer verkeer te krijgen.
Similar Web is een betaalde softwaretool met een gratis gedeelte. Check in Similar Web gratis welke websites naar een concurrent verwijzen en die (deze concurrent) bezoekers opleveren. Het is de bedoeling om van deze websites ook links naar je site te bemachtigen.
De links die Similar Web laat zien zijn vaak de goede links. Het zijn nl. de links die traffic opleveren. En omdat Google links die kliks opleveren beter waardeert, wil je deze links bemachtigen. Goed voor SEO en doorklik. Dubbel trafficvoordeel dus.
Dit doe je als volgt. Typ in Similarweb de domeinnaam in:
Je komt dan in het volgende scherm. Klik hier op ‘Incoming traffic’:
Scroll naar beneden en je krijgt nu de 5 websites te zien die de website traffic opleveren:
In de gratis versie van Similar Web zie je maar 5 websites. Dat is niet veel. Als je meer websites wilt zien neem dan gewoon meer dan één concurrent en check alle zichtbare domeinen van die concurrenten.
Onderzoek de links van je concurrent en probeer deze te verkrijgen.
Concurrentieonderzoek bij linkbuilding is een veelgebruikte methode om aan extra links en bezoekers te komen. Kies hiervoor een gratis (Übersuggest) of een betaalde linktool (Majestic, Ahrefs) en pak die links.
De goede links van je concurrenten leveren (als het goed is) naast extra bezoekers ook hogere posities in Google op.
In onderstaande foto zie je hoe je backlinks in Übersuggest vindt:
Concluderend
Er zijn veel manieren om meer bezoekers naar je site te trekken. In dit artikel staan 23 organische manieren. Let in elk geval ook op de negatieve factoren.
Lees hier een artikel over gratis foto’s.